Haber

Kılıçdaroğlu: “Gaffar Okkan ve Sinan Ateş’in katillerini kulaklarından yakalayacağım”

Kılıçdaroğlu: “Gaffar Okkan ve Sinan Ateş’in katillerini kulaklarından yakalayacağım”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu:

“Bir numaralı hedefimiz mevcut başkanlık sistemini değiştirmek”

SAKARYA – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada, “Gaffar Okkan ve Sinan Ateş’in katillerini kulaklarından yakalayıp adaletin önüne çıkaracağım. Hiç merak etmeyin” dedi.

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’deki mitinginin ardından Sakarya’ya giderek vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu’na Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı milletvekili adayları eşlik etti.

“Illesh, aşağılama ne anlama geliyor?”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sürekli miting yaptığımız için sesimiz kısılmaya başladı ama cumartesiye kadar yeter, pazartesiden sonra daha gür çıkar. 14 Mayıs’ta seçime gidiyoruz. Demokraside yönetimler yıllardır bu şekilde değişir.Vatandaş bir karar verir.Ya mevcut iktidarını devam ettirmeye karar verir.Sonuçta herkes hemfikirdir ama ertesi gün gerçek dünya ile karşı karşıya kalır.Oy veren yukarıdadır. Başımıza, tercihlere saygımız sonsuz.O iktidara geldikten sonra bize oy vermeyenleri, ötekileştirmeden, ayrım yapmadan bize hizmetlerle oy vermemiş olmalarına üzülüyoruz, ‘Oy verenlere’ diyemeyiz. Cumhur İttifakı böyledir, böyledir’. Cumhur İttifakı şu anki iktidarında kendisi gibi düşünmeyenlere de aynı saygıyı göstersin. bu hükümetin gitme sebebi; Toplumun ayrıştırılması ve marjinalleştirilmesi. Bu hükümetin ‘Evet, biz bunu yanlış yaptık, halkımızdan özür dilerim, düzelteceğiz’ dediğini duydunuz mu? Al bir kere” dedi.

“Sakarya sorunu çözdü ve kararını verdi”

“Türkiye’yi bölmeyeceğiz, bölenlerin önüne geçeceğiz” diyen Yavaş, “Buraya kararlı bir camia geldi, Sakarya meseleyi çözmüş, kararını vermiş. Şu anda bizim işimiz gençlerin yanında. Sevgili gençler, 1. turda mı bitiriyoruz Gençler ilk kez siyasete atıldılar Bilmem kaç yıl önce son seçimdi bu kadar genç birlik olup aynı iradeyi ortaya koymuştu gençlik kendi başının çaresine bakıyor. Vatandaşlarımız ‘yapamazlar, yapamazlar’ deyince değişen bütün belediyelerde rahatlık ve rahatlık bulsa, inşallah tüm Türkiye’de barış ve huzur olur. Millet İttifakı. Merhamet galip gelecek. İnsan ötekileştirilmez, 14 Mayıs’ta ülkeme bahar gelir. 1.cins olarak Kılıçdaroğlu’nu seçeriz, Atatürk’ün koltuğuna birlikte götürürüz” dedi.

“Milletin evlatlarıyla bu ülkeyi yöneteceğiz”

Sakarya’da her etnik kökenden insanın yaşadığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Görf, dil ve yaşam tarzıyla ortada, halinden memnun ve huzurlu. Burası Gaffar Okkan’ın memleketi. Burası Atatürk. Sakarya Meydan Muharebesi’nde en büyük zaferlerden birini kazanan yiğidin memleketidir.Sizinle bir arada olmak büyük mutluluktur.Vatan kaybedecek bir günü bile yoktur,ülkemin her köşesi sahiplenilmelidir. güzel ve cennet vatanım hakkını alacaktır.Ülkemin her tarafını 2.yüzyıla çok güzel bir şekilde hazırlayacağız.Zor bir dönemden geçiyoruz.Ülkemiz derin bir yoksulluk içinde yaşıyor. sıkıntı, emekliler ve memurlar zorda.Gençler geleceğe umutla bakamıyor, iyi eğitim almış gençlerimiz kendi mesleğini değil, başka bir ülkede her mesleği yapmaya istekli. bu dertlere çare bulun.Bu tim Millet İttifakıdır. Biz güçlü bir takımız ama bu takım sadece 6 başkandan oluşan bir takım değil, büyük gördüğünüzün arkasında görmediğiniz kocaman takımlarımız var. Mesela Sakaryalı Engin Özkoç. Her ilden güçlü insanlarımız var. Biz bu milleti heyecanlandıracak güçlü bir ekibiz ve asıl gücümüzü sizlerden alıyoruz. Biz bu ülkeyi milletin evlatlarıyla yöneteceğiz. Ömrünü hak, hukuk ve adalet peşinde koşan, devletin hakkını Türkiye’de temsil edecek bu milletin evlatlarına az önce söylediğim Millet İttifakı’nı inşallah 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yönetir. en doğru yolu seçen, tüm saldırılara rağmen soğukkanlılığını ve hoşgörüsünü hiç kaybetmeyen, erdemi ve hoşgörüsüyle simgelenen. dedi.

“Siyasette yaşamlarına son verecekler”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçimin her geçen gün yaklaştığını belirterek, “İnşallah hep birlikte zaferi kutlamak için benzer toplantılar yaparız. Böyle bir sözümüz yok. Bu kaygı arkadaşlarınızın sonunu getirir.” siyasette ve bunaldıkları için aslında mutlu olacaklar bu işi nasıl bırakacaklarını bilmiyorlar ortalığı karıştırdılar siyasette ömürlerine son verecekler hepimiz sandıkta fikirlerimizi beyan edeceğiz Pazar günü inşallah.Huzur içinde geçmesini dileriz.Demokrasilerde seçim en değerli bahistir.Seçimler huzurlu bir ortamda yapılmalı.İnsanlar bilerek ve isteyerek kendilerinin ve ülkelerinin geleceği için oy verirler.Kimse korkmasın. Ancak seçimlerde bir husus daha vardır.Siyasi partilerin temsilcileri seçime giderken siyasi parti adayları kamuoyunu yanıltmamalı, böbürlenme iftira ve hakaretlerden uzak durmalıdırlar.Bugün farklı görüşlerimiz olabilir, yarın hükümet değişince gerçekleri görmemiz ve kabul etmemiz gerekecek” dedi.

“Bir numaralı hedefimiz mevcut başkanlık sistemini değiştirmek”

Temel Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 yıldır görüştüğünü belirterek, “Farklı noktalarda projeler hazırlanıyor ama geldiğimiz nokta şu; bu seçime gittiğimizde, bu seçimden sonra karar vereceğiz. sistem değişene kadar 6 partinin genel başkanları ile istişare ederek.Bizim adımımız bu çok net ve net.Cumhurbaşkanı yardımcılığı konusu böyle gündeme geldi.Savaşa girmeyiz karşıt fikirlerimiz olabilir ama fikirlerimizi tartışmak için değil, birbirimizi anlatmak ve ikna etmek için gündeme getiriyoruz ve sonunda bir karar veriliyor.”Bir numaralı hedefimiz mevcut başkanlık sistemini değiştirmek. Kemal Bey başkanlığı aldı ve onunla çalışıyoruz. Meclis devreye girecek, ana yasa değişecek. Bu bir süreç gerektirir. 400 kişilik bir çoğunluğa sahip olursak bu süreç kısalır. Millet İttifakı patlayacak, milletvekillerinin birçoğunun Milleti olacak.” İttifakından çıkacak ve Meclis’te hızla kararlar alınacak. belli bir süre için, bugünün kurallarıyla yönetilmek. O zaman biz ne yapacağız, nasıl yapacağız, siyasi kurullarımız fikir ortaya koyuyor, projeler hazırlıyor. O çerçevede adımlar atacağız” dedi.

“Benim görevim ve 6 cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcılarıyla birlikte bu ülkenin sorunlarını çözmek”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye yeterlilik, sevgi, barış ve adalet getireceğim. Kime haksızlık yapıldıysa, haksızlık yapıldıysa kapım sonuna kadar açık, hakkını teslim edene kadar mücadele edeceğim” dedi. .Büyük dertler olduğunu biliyorum.Aileleri, evin kirasını, mutfaktaki yangınları biliyorum, bütün dertlerin her evde yaşandığını biliyorum.Bu nedenle ben ve 6 liderin misyonu; bu ülkenin sorunlarını başkan yardımcılarıyla birlikte çözeriz 86 milyon insanın derdine talip oluyoruz o sorunları çözeceğiz para pul pul işimiz yok yemedim yedirmeyeceğim de ben bunu söylüyorum kimin ne yaptığını biliyorum size sözüm var bu memlekette hepinize sözüm var gerçekten bu ülkeye baharı getireceğim kemal bey haktır hukuktur ve adalet” dedi.

“Kanunsuz lokma boğazımızdan inmedi”

Seçim vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Çiftçi, üretici, emekli hepsi kazanacak. Kemal bir Kemal kurdu diyorsunuz, onu bir Kemal kurtarır diyorsunuz, sağ olun. KYK’lara güneşi de baharı da getireceğim. Atanamayan astsubaylar var orada. Devlet memurluğuna girişte ciddi sorunlar var. Türkiye’de kimlerin sorununu çözeceğiz.” Yaşıyorsa bu kardeşimiz hepsini biliyor. Fındık üretiminde dünyada bir numarayız. Fındığın fiyatını başkaları belirler. Allah nasip ederse sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumda artık fındığın taban fiyatı 4 dolar olan Türk Lirası olacak. Elin oğlu kazanıyor, bizden alıyor, milyarlarca dolar kazanıyor, bizimkini kazanıyorlar. Terimizi alıyorlar, kazanamıyoruz. Alnımızın terinden daha pahalı bir şey yoktur. Alnının terinin bedelini ödersen bu ülkede her şey çok güzel olacak. Alnının terinin bedelini ödediğin sürece. 27 buçuk eyalette çalıştım. Bir söz verildiğinde arkasında durmak zorundayım. Tüm bürokratik hayatımı bir şey bulabilir miyiz diye mikroskop altına aldılar. Sandığa gittiğinizde komşunuzu da yanınıza alın, başka bir partiye oy verirse diyeceksiniz ki; Türkiye’nin değişime, barışa, büyümeye ve zenginleşmeye ihtiyacı var. Yeni bir şey deneyelim, haktan, hukuktan, alnının terinden bahsediyor, güzel şeylerden bahsediyor, ahlaktan, erdemden bahsediyor. Ben de size bu sözü veriyorum, hiçbir ayrım gözetmeksizin 85 milyon kişinin başkanı olacağım. Oy kullansam da vermesem de kimseyi ötekileştirmeyeceğim. Kimseye kin ve öfke beslemeyeceğim. Adaletin gerektirdiği şekilde hareket edeceğim. Adalete ihtiyacımız var, barışa ihtiyacımız var.”

“Senin için çalışacağım”

Kılıçdaroğlu, “Gaffar Okkan ve Sinan Ateş’in katillerini kulaklarından yakalayıp adaletin önüne çıkaracağım. Merak etmeyin” dedi Kılıçdaroğlu, “Sizin için çalışacağım, saraylarda oturmak gibi bir niyetim yok, oturmak değil aslında orası benim sarayım benim meskenim mutfağımı da bilirsiniz cumhurbaşkanı seçilirsem atatürk’ün mütevazi Çankaya Köşkü’ne gidip orada oturacağım. mütevazi yaşa,insanlarla iç içe yaşa,neşeleri kucakla.Allah nasip ederse Sakaryalı bir nazırın olacak.Nasıl dayanıklı şehirler kurulduğunu göreceksin.İnsanların ne kadar dürüst ve faziletli olduğunu göreceksin.Depremciler yardım bekliyor. .Tüm depremzedelerin evlerinin anahtarlarını kuruşsuz teslim edeceğiz.15 bin lira ikramiyesini de görecek, parayı da annesinin ak sütü için kullanacak.Ben alırım. tank paleti Sakarya’nın en değerli yatırımlarından biri, onu da yine büyük ordumuza teslim edeceğiz. Tüm parçaların yerine oturduğunu göreceksiniz. Asla kötü sözler söylemeyeceğiz, kötü sözler”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
matbetbetturkey
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
istanbul escort